tiistai 6. lokakuuta 2009

3/4 yö

Niin siinä hurahti kolmas yö neljästä. Jälleen oli erittäin rauhallista.
Kuulin jostain hurjan huhun, että eräässä vanhustentalossa oli luovuttu vakituisesta yököstä ja öitä olivat ruvenneet tekemään kutakuinkin kaikki. No, tämä tietenkin sen takia että säästetään palkkakustannuksista. Onhan se tietenkin niin, että kun yökköä tekee koulutettu kaikki ikälisät saava ammattilainen niin palkkakulut ovat suuremmat kuin esim. vastavalmistuneella hoitsulla. Mutta täytyy sanoa että koska yötöitä monessa paikassa tehdään yksin, niin vastuu on melkoinen. Vanhustenhuollon tasosta on paljon nyt keskusteltu ja tuollaiset päätökset eivät ainakaan tilannetta paranna. Luin jostakin että joissain pohjoismaissa yövuoroja tekee kouluttamattomat maahanmuuttajat. Tuo on jo aika hurjaa ja aikamoista riskin ottoa...
Itse tiedostan myös vastuun yöllä ja kun asiakaskunnasta vielä löytyy ihmisiä joilla on vakavia lisäsairauksia, niin tarkkana taytyy olla. Kuitenkin, öissä enemmän pelkään sitä, että taloon rynnii joku sisälle kuin että asiakkaalle tulee jokin hätä.

Tsemppiä vaan kaikille jotka öitä teette ja jaksamista tietenkin...

1 kommentti:

  1. Kun omat vanhemmat ovat kasikymppisiä niin kaikki vanhustenhoitoon liittyvät jutut ravistuttavat. Vaikka vielä ovatkin hyvässä kunnossa ja pärjäävät kotonaan niin ei sille voi mitään, että ajattelee "entäs sitten kun". Voimia sinne ja viimeiseen tai 4/4 yöhösi.
    Heljä

    VastaaPoista