lauantai 3. lokakuuta 2009

Projektina olohuone

Näin syksyllä iskee kova sisustusinto. Kun kesän jälkeen siirrytään sisälle, haluaa keskittyä sisätiloihin ja hieman uudistaa paikkoja. Nyt ehdottomasti meillä olisi aika tehdä olohuoneelle jotain. Tai oikeastaan muuten olen tyytyväinen sohvaa ja yhtä tuolia lukuunottamatta. Sohva meillä on sellainen divaanisysteemi joka on auttamattomasti liian pieni meille. Samoin väri, keltainen ei ole hyvä kissojen ja koiran takia. Likaisia tassunjälkiä on kummasti tatuoituneena sohvan reunaan. Sohvalle on ostettu lukuisia määriä irtopeitteitä hieman hillitsemään eläinten tuomaa karvaa yms. meillä kun eläimet saavat nukkua sohvalla.
Värimaailma saa mielestäni olla värikäs. Varsinkin nyt syksyllä haluan että ympärillä on värejä mutta kuitenkin hillitysti. Meillä on keltaisen tai oikeastaan sinappisen sohvan lisäksi tummaa puuta.


Myös yksi tuoli on sellainen mistä haaveilen pääseväni eroon ja sen tilalle laittaa kaksi tuolia. Nyt meillä oleva ns isännän tuoli on oikeastaan ainoastaan kissan makuupaikkana.

Yllä oleva kuva on Tessa Eveleghin kirjasta Kaunista kotiin 500 sisustusvinkkiä. Siinä on sitä värimaailmaa mistä minä tykkään. Pidän myös siitä että kauniita tavaroita on ympärillä paljon. Kuitenkin taas järjestelmällisesti ja hallitusti. Juuri ryhmät ovat ihania, varsinkin nyt syksyn tullen kaikenmoiset kynttilä asetelmat.
Ranskalainen sisustuskirjani jonka aiemmin esittelin sanoo olohuoneesta näin:"Olohuone ansaitsee nimensä vain jos se pystyy suoriutumaan kaikista tehtävistään. Jotta olohuoneessa todella kannattaisi oleilla, ja siitä olisi aitoa hyötyä talonväelle, siinä pitäisi olla jotain heidän persoonallisuudestaan- onhan se yksi kodin julkisimmista tiloista, paikka missä määrittelet ja esittelet arvosi, historiasi ja makusi vieraillesi."
Olen selaillut eri huonekaluliikkeiden sohvia ja tuoleja, saa nähdä miten hommassa edistyn, viimeistään marraskuun loppuun mennessä asian pitäisi olla selvä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti