sunnuntai 23. elokuuta 2009

Ihana syksy!!

Voi ihanaa kun tulee syksy! Kesän suurinpiirtein asuimme ulkona joten on ihanaa tavallaan muuttaa takaisin sisälle. Syksyllä iskee armoton sisustusinto, nytkin haaveissa ruskea sohva, tummaa puuta muutoin ja punaisia yksityiskohtia sinne tänne.



Olen todella ihastunut ranskalaiseen sisustustyyliin, ihanaa maalaisromantiikkaa, vanhoja esineitä ja kauniita muotoja. Ehdoton kirja kyseiseen tunnelmaan on Josephine Ryanin kokoama teos Ranskalaisia tunnelmia. Tekstit on tehnyt Hilary Robertson ja kuvat on napannut Claire Richardson (kuvat yllä ja alla).






Kirjassa on upeita kuvia ja siinä käsitellään jokaista huonetta erikseen. Lisäksi löytyy ideoita väreistä, materiaaleista ja pienistä sisustustavaroista sekä sisälle että ulos. Sieltä löytyy myös tietoa mistä kuvien kokonaisuudet on hankittu ja vinkkejä antiikkikaupoille.
Ranskalaisilla kuuluu sisutukseen olennaisena osana jonkin vanhan huonekalun kuljettaminen mukana, jonkin joka on kulkenut suvussa sukupolvelta toiselle. Minusta tuntuu että näin Ikean aikakautena tuo ajattelu on meiltä katoamassa ja nuoret satsaavat uuteen. Ranskalainen sisustus satsaa myös persoonallisuuteen, kuten ylimmän kuvan hillopurkit tuikkuina.
Ehkä minä jälleen kerran ammennan jotain ideoita tuosta kirjasta. Kaunis se on vain katsellakin ja on ihana haaveilla asuvansa vanhassa ajanpatinoimassa kartanossa ranskan maaseudulla :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti