lauantai 15. elokuuta 2009

Terveisiä Kreikasta



No nyt on lomat pidetty ja oikeastaan jo ensimmäin yö meni töissäkin jo. Loma oli ihana ja kyllä lämpö sulatti kaikki työtä ja muuta elämää koskevat ajatukset. Lämmintä oli 40 ja kun palasimme Helsinki-Vantaa lentokentälle yöllä, siellä oli 15.


No, kuitenkin hotellimme oli aivan mahtava ja ajoi todella se asian että sai laiskotella altaalla. Kun altaalta oli vielä näkymä merelle, niin tunnelma oli täydellinen. Välimeren vesi on niin täydellisen kirkasta että sen rannoilla olisi viettänyt enemmänkin aikaa. Rannalla ei tullut yksikään epäilyttävä mies houkuttelemaan lapsia hiekkalinnantekoon tai jätskille, kuten muualta on kokemusta. Kukaan ei sairastunut eikä kukaan tullut ryöstetyksi yms. Siihenkin nähden todella ihana matka.


Juuri ennen lomaa tein yhdeksästä yöstä kahdeksan, mutta se ei tuntunut enää missään kun sai annettua tavarat koneeseen, tuntui siltä että palautui samantien kun näki lentokoneen.


Shoppailimahdollisuuksiakin oli, joten taisi siellä tulla haalittua koko syksyn vaatevarasto uusiksi. Tykkään pukeutua, koruista ja kengistä ja oikeastaan korujen ystävän paratiisi tuo meidän paikka taisi olla. Vaatteet siellä olivat hieman erilaisia kuin täällä ja esim. kengät aivan omaa luokkaansa. Voin laittaa kuvia jahka kerkiän. Hintaluokka siellä ei hirvittävän huokea ollut, ja vaikka alennusmyynnit oli kaupoissa parhaillaan, niin silti esim. paitapusero maksoi 40€ tai kengistä sai pulittaa lähes 80€. Mutta kuten sanoin, tuosta erilaisuudesta voi hieman maksaakin.


Päivätyöni osalta tulee syksyllä tärkeitä palavereja ja matkoja, joten yksi stressiaihe on vähemmän kun vaatteita on hankittu. Etelässä usein tapaa erilaisia kojuja jotka ovat pullollaan piraatti tuotteita. Minä henkilökohtaisesti en kyseisiä tuotteita osta, omalta osaltani en tue piraattikauppaa. Jos merkkituote täytyy saada, ostan mieluummin aidon tai sitten vallan jotain muuta. Näistä kojuista siis, tuollaisia kojua lomapaikassamme oli todella vähän ja sai shoppailla oikeasti oikeissa kaupoissa.


Matkalla tuli syötyä erittäin hyvin ja tykkään myös siitä että etelänmaissa illalliselle pukeudutaan hyvin. Maistoimme perinteistä Kreikalaista Mezeä; sekä kala että lihaversiota. Kyseisessä ruoassa maistellaan useita erilaisia ruokalajeja ja juuri kun luulee että ruoan tulo loppuu, tuodaankin aina vain täyttävämpää vaihtoehtoa. Vihannekset ja juurekset olivat vallan mahtavia, miten ihmeessä sellaisessa helteessä saadaan kaikki näyttämään ja maistumaan kuin vastakerätyiltä?


Rannalla makoilun ja syömisen vastakohtana kävimme paikallisessa eläinpuistossa ja ratsastimme kameleilla. Tuo oli aika huikaiseva kokemus, koska kamelin askellus on hieman huojuvaa ja varsinkin selkään nouseminen ja selästä poistulo oli mielenkiintoinen kokemus.


Mutta tässä esimakua lomalta, nyt täytyy kiiruhtaa töihin.




1 kommentti:

  1. Kuulostipas aivan ihanalta loma-matkalta! Varmasti pieni shokki palata takaisin ;) Itse en rannalla/uima-altaalla jaksa puolta tuntia kauempaa, mutta jokainen tykkää omista jutuistaan ja melkeimpä joka lomakohteesta löytyy kuitenkin jokaiselle jotain kivaa.

    Lapsien kanssa tuollainen paikka missä on lämmintä ja pääsee uimaan on varmasti aivan huippua! Vieläpä jos on turvallistakin, ettei tarvitse olla huolissaan tai hätistellä kaiken maailman kauppamiehiä yms. kimpusta koko aikaa niin mikäs sen parempaa.

    VastaaPoista