sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Jälleen maisemissa


Niin siinä ehti hurahtaa useampi päivä ennenkuin taas tänne ehdin. On ollut työmatkaa ja muuta menoa, joten blogit on jääneet sekä lukematta että kirjoittamatta. Nytkin edellisten öiden jälkeen on menossa jo 3/3 yö. Tämän yön jälkeen alkaa pidempi tauko, eli töihin vasta sunnuntai-iltana. Vapaa-ajalle mahtuu tietenkin päivätöitä ja kolmen päivän reissu Tallinnaan. Viikonloppuna vielä yhdet synttärit, joten hyvin on ohjelmoitu jo koko viikko. Nyt edellisten, kuten näidenkin öiden jälkeen en ole ehtinyt hirveästi nukkumaan, mutta olo on siitä huolimatta hyvä. Päivissä on vauhtia töiden ja lasten harrastusten vuoksi joten sitä ei hirvittävästi kai sitten ehdi olemaan väsynyt. Onneksi ensi viikolla pääsee hieman hengähtämään, nukkumaan ja shoppailemaan.

Tänään kävin pojan kanssa peräkonttikirppiksellä ja tytön kanssa ehdin seuraamaan ratsastuskilpailuja. Oli mukava viettää molempien lasten kanssa aikaa ihan erikseen.

Joskus joku onkin kritisoinut sitä, että teen vain töitä ja lapsille on liian vähän aikaa. On totta, että aina voisi lasten kanssa viettää enemmän aikaa oli yhdessä työssä tai kahdessa. Mutta kesällä mietin, että vaikka lapsien loma koulusta on pitkä, meillä lapset eivät olleet yhtäkään lomapäivää ilman aikuisen seuraa. Suunnittelimme lomat niin, että minä aloitin loman heti kun koulut päättyivät ja sitten olemme hetken kaikki yhdessä lomalla ja sitten mies jatkaa. Vielä syksyllä olin minä vapaalla muutaman päivän jotta saatiin koulu hyvin alkuun. Samoin kouluaamuina lapset eivät ole lähteneet yksin kouluun kuin muutamia kertoja. Minä pystyn suunnittelemaan työni siten, että kun vien lapset kouluun lähden siitä töihin. Samoin palailen töistä lasten koulun päättymisten mukaan. Aina se ei tietenkään ole mahdollista koska työmatkoja on jonkinverran tai on palavereja yms. Silloin lapset menevät koulun lähellä asuvalla "vara äidille" , me sitten haemme heidät kotiin kumpi aiemmin pääsee.

Tänään on ollut ihanan syksyinen päivä, aivan mahtava ulkoilu sää. Toivottavasti se vielä jatkuisi. Mielestäni syksy on kaikkein paras vuodenaika, värikäs ja raikas...

2 kommenttia:

  1. Syksy on mukavaa aikaa täälläkin, vaikka monet sanovatkin että tässä maassa on ikuinen syksy ja kevät. Osa puista ei ole ikivihreitä ja upeita ruskakuvia toivon saavani otettua piankin.
    Tuosta lapselle tarpeeksi aikaa olen sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Jokainen on kotona ja töissä oman tilanteensa mukaan. Äitiysloma oli täällä 3 kuukautta kun tyttäreni syntyi, otin muutaman kuukauden palkatonta ja siitä lähtien hän oli täydet päivät hoidossa (jopa 10 tuntia päivässä) aina tämän kuun alkuun. Opettelemme vielä tätä uutta tilannetta kumpikin, että olemmekin yhdessä tunteja koulun jälkeen. Isänsä 12 tuntia poissa kotoa työmatkat mukaan lukien, eli näkevät käytännössä viikonloppuisin. En suostu näistä ottamaan huonoa omaatuntoa.
    Iloista viikkoa, toivottavasti pääset pätkittäin untekin maille.
    Heljä

    VastaaPoista
  2. Minäkään en ole juuri omaa blogia ennen eilistä moneen päivään päivittänyt, enkä käynyt muidenkaan blogeja katsomassa. No tänään jaksan jo käydä vähän pyörimässä, täällä ollaan edelleen kipeänä :p

    VastaaPoista