perjantai 4. syyskuuta 2009

Kahvittelua...

Kahvi on hyvin monen aamun ensimmäinen kohtaaminen. Minä olen aikoinani olut kovakin kahvinjuoja, kuppi on ollut vieressä lähes kokoajan. Nykyään yritän hieman kahvin juontia rajoittaa, sillä se nostattaa kovasti verenpainetta. Aamulla on kuitenkin pakko saada yksi kupillinen.
Tuula Kasanen ja Mervi Salonen ovat kirjoittaneet pienen ihanan kahvikirjan missä on kahvitietoutta ja kahvinkeitto-ohjeita.
Kirjan mukaan kahvi on kotoisin Afrikasta ja alkuksi sitä käytettiin lääkkeenä ja juomana uskonnollisissa menoissa. 1400-luvulla siitä alkoi tulla nautintojuoma. 1550-luvulla kahvi olikin jo yleisin juoma koko kaukoidässä.Hollantilainen Pieter van de Broeck toi ensimmäiset kahvintaimet Eurooppaan ja siten se pikkuhiljaa levisi meillekkin.
Pidän myös kovasti erikoiskahveista, ja niitä tuleekin nautittua aina tilaisuuden tullen matkoilla ja shoppailureissuilla. Ideaparkissa Lempäälässä on hurmaava suklaakahvila, mistä monenmoisten suklaiden ohella saa kaikenmoisia ihania kahveja.
Meillä on myös joskus tapana keittää ulkona perinteistä nokipannu kahvia, voi että kun on hyvää...




1 kommentti:

  1. Opin juomaan kahvia edellisessä työpaikassa vasta noin 2 vuotta sitten. Luulin sitä ennen, että en ala koskaan juomaan kahvia. Nyt aamuisin ainakin tarvitsee sitten "annoksen" ;) Vanilja- ja suklaakahvi on ainakin nameja!

    VastaaPoista