lauantai 5. syyskuuta 2009

Ole kissa jos osaat...

Kissoissa on jotain kiinnostavaa... Niiden ihanan omahyväinen luonne kiehtoo... Itsenäisyys on vailla vertaa... Kissa tekee asiat juuri silloin kun sille itselle parhaiten sopii ja siten kuin se itse haluaa...

Minulla on Frans Toikkasen ja Jaana Janhilan kirja, mihin on koottu Fransin taiteilemia kuvia kissoista ja Jaanan niihin kirjoittamia runoja. Tuota kirjaa on ihana selailla iltaisin ja lueskella rauhoittavia runoja. Kaikki tämän postauksen kuvat ja runot löytyvät kyseisestä kirjasta.

KEHRÄÄJÄ ...Ole kissa jos osaat ...



UNI ... Vaikenemisen taitoa on hyvä harjoitella nukkumalla


UNESSA ... Felis onnellinen katseli tylsiä paikallisunia.
Eipä se arvannut, että minä pidin näppini kurissa, olin ollakseni.
Homo patience, joka jaksaa odottaa silittelyä.


KLO 4 RUUHKA ... Pariisin kujilla elää mystinen mustien kissojen lauma.
Qui-Lau Maumau, laulavat mustat kollit ja piirittävät keskuspuiston arkoja naaraita.



LEPO ... Mihin katosi kissa? Missä koira? Vieras vaihtoi maisemaa, palvelija
kysymättä karkasi.Mistä löytyivät?





2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Minulta löytyy tuo kello neljän ruuhka tauluna. Siinä on humoriikkaa parhaimmillaan :)
    Kissat (myös muut eläimet) ovat ihania. Meillä on kotona kissa nimeltään Domino, joka on kertakaikkiaan mainio.
    Syksyisin terveisin Nina

    VastaaPoista
  2. Hei. Kiitos, näin vuosien jälkeen, tästä kirjoituksestasi! Löysin tämän kirjoituksesi, kun vastaan tuli toisaalla (maniosta kirjasta Kissojen Suomi) Frans Toikkasen teos Uni (josta löytyykin kuva kirjoituksessasi) ja aloin etsimään lisää tietoa netistä. Kiinnostuin kissaihmisenä heti näistä erikoisella mezzotinta-tekniikalla tehdyistä, mielestäni kissan olemuksen hyvin ilmaisevista kuvista. Olen aivan myyty siitä mitä olen tähän asti nähnyt. Ja tähän ikään asti piti elää, ennen kuin tämä järkyttävä aukko sivistyksessä paikkaantui! :)

    Olen luonnollisesti yrittänyt etsiä mistä löytäisi näitä Toikkasen kissa-kuvia kirjan muodossa, ja täytyy valitettavasti todeta että huonosti löytyy. :( Tai löytyy yhtä kirjaa, tästä jo edesmenneestä taiteilijasta kertovaa kirjaa Fransu, mutta ei tietoa löytyykö kirjasta kaikki nämä mainiot kissakuvat. Vaikka kai tuon voisi mielenkiinnosta muutenkin hankkia. Mutta eniten himoitsen nyt tuota hienoisesti esittelemääsi kirjaa Ole kissa jos osaat. Ostan heti jos löydän, maksoi mitä maksoi.

    Pahimpaan odotteluun minulla olisi nöyrä pyyntö. Olisiko mitenkään mahdollista saada kuva Unessa ilman tuota heijastusta, jota kuvassa nyt on? Ja/tai jos saisi edes tuota aivan valloittavaa kuvaa Lepo tarkempana (kuva on hieman heilahtanut/tärähtänyt sitä otettaessa)? Olisin ikityytyväinen. Pärjäisin siihen asti kun löydän jostain oman kappaleeni Ole kissa jos osaat -kirjasta. Mutta ymmärrän hyvin, jos et ehdi/viitsi tai muuten voi pyyntöäni toteuttaa.

    Toivotan oikein mukavaa kevään alkua!

    -neko

    PS. Pahoittelut pitkähköstä kommentistani. Näkee että olen aika täpinöissä noista Toikkasen luomista kissakuvista :)

    VastaaPoista